Ο Δρ. Τζάστιν Σμιθ είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Μουσικής, Διευθυντής του Προγράμματος Μουσικής και Διευθυντής των Χορωδιών στο Πανεπιστήμιο Queens του Σάρλοτ, όπου διεξάγει τρεις χορωδίες, διευθύνει το πρόγραμμα μουσικής και διδάσκει μαθήματα σε ιστορία της μουσικής, διεύθυνση χορωδίας και μουσική στον κινηματογράφο. Για έξι χρόνια ήταν Διευθυντής Χορωδιών και κάτοχος της Έδρας Joseph Naumes στο Πανεπιστήμιο Marylhurst στο Πόρτλαντ της Ορεγκόν.
Ο Δρ. Σμιθ είναι ιδρυτής και διευθυντής της Χορωδίας Portland Phoenix Chamber Choir, κερδίζοντας βραβεία στο Φεστιβάλ του Κορκ (2016), στους Ευρωπαϊκούς Χορωδιακούς Αγώνες (2017) και στο Φεστιβάλ Διεθνούς Χορωδιακής Μουσικής Leonardo Da Vinci (2018), και εμφανίζοντας κατά πρόσκληση στη Βορειοδυτική Διάσκεψη της Αμερικανικής Ενωσης Διευθυντών Χορωδιών στο Σπόκαν, WA. Το 2020 ίδρυσε τους Royal Voices of Charlotte, που εμφανίστηκαν στο κρατικό συνέδριο NCACDA, σε συνεργασία με τη Bach Akademie Charlotte, και στο Carnegie Hall την περίοδο 2021-22.
Είναι κάτοχος Διδακτορικού στην Διεύθυνση Χορωδίας από το Σχολείο Μουσικής Moores του Πανεπιστημίου του Χιούστον και ασχολείται με τη μελέτη της αμερικανικής χορωδιακής μουσικής, έχοντας δημοσιεύσει δύο φορές στο περιοδικό Choral Journal χορωδιακά έργα του Marc Blitzstein και του Vincent Persichetti. Έχει πτυχία σε μουσική από το Πανεπιστήμιο Wesleyan και το Πανεπιστήμιο της Ορεγκόν.
Ο Δρ. Σμιθ είναι μέλος της Αμερικανικής Ενωσης Διευθυντών Χορωδιών, του Εθνικού Συλλόγου Χορωδιών Πανεπιστημιακών και του Συλλόγου Μουσικών της Βόρειας Καρολίνα.
Η Θεοδώρα Παυλοβίτς είναι Καθηγήτρια στη διεύθυνση χορωδίας και
Επικεφαλής του Τμήματος Διεύθυνσης της Βουλγαρικής Εθνικής
Ακαδημίας Μουσικής. Ως διευθύντρια έχει εργαστεί με τη
Βουλγαρική Εθνική Τηλεόραση-χορωδία (1986-1991) και την "Vassil
Arnaudov" Χορωδία Ειδικών Περιπτώσεων του Σόφια (από το 1991 και
πρόσφατα). Από το 2005 έως και σήμερα διευθύνει τη Χορωδία του
Ραδιοφώνου Classic FM, πραγματοποιώντας συναυλίες με την
Ορχήστρα του Classic FM Radio, με παγκοσμίως γνωστούς σολίστ
όπως ο Andrea Bocelli, η Anna-Tomowa Sintow και άλλοι. Το
2007/2008 διευθύνει τη Χορωδία Νέων του Κόσμου, που τιμήθηκε από
την UNESCO με τον τίτλο Καλλιτέχνης για την Ειρήνη. Συχνά
προσκαλείται ως μέλος των επιτροπών κριτών σε αρκετούς διεθνείς
χορωδιακούς διαγωνισμούς, ως διευθύντρια και διδάσκουσα σε
διακεκριμένες διεθνείς εκδηλώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.
Το 2005 διηύθυνε ένα Masteclass για χορωδιακούς διευθυντές
στο πρόγραμμα του 7ου Παγκοσμίου Συμποσίου Χορωδιακής Μουσικής
στο Κιότο, Ιαπωνία. Είναι εκπρόσωπος της Βουλγαρίας στο
Παγκόσμιο Χορωδιακό Συμβούλιο από το 2012, Αντιπρόεδρος της
Διεθνούς Ομοσπονδίας για τη Χορωδιακή Μουσική (2008-2014),
Πρόεδρος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής της Χορωδίας Νέων του
Κόσμου (2010-2014), Πρόεδρος της Μουσικής Επιτροπής της
Ευρωπαϊκής Χορωδιακής Ένωσης Europa Cantat (2003-2006)
Για τα καλλιτεχνικά της επιτεύγματα, έχει βραβευθεί με το
Χρυσό Αιώνα Εθνικό Βραβείο που απονέμει ο Υπουργός Πολιτισμού
της Βουλγαρίας (2016), τη Χρυσή Λύρα από την Ένωση Βουλγάρων
Μουσικών (2010), αρκετά Ειδικά Βραβεία από τη Βουλγαρική Ένωση
Χορωδιών, το Classic FM Radio, το Δήμο της Σόφιας και άλλες
οργανώσεις.
Ο Ράγναρ Ράσμουσεν είναι διευθυντής, καθηγητής πανεπιστημίου και συνθέτης, με έδρα το Πανεπιστήμιο του ΝΤΝΟΥ - Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας (Τρονχάιμ, Νορβηγία). Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη βορειοανατολική περιοχή της Νορβηγίας, περιβάλλεται από πολλές πολιτιστικές παραδόσεις των αυτόχθονων λαών και άλλων λαών της Αρκτικής. Αυτό το γεγονός έχει επηρεάσει βαρύτατα τη μουσική του, τόσο ως ερμηνευτής όσο και ως συνθέτης.
Επισκέπτεται τακτικά ακαδημίες, χορωδίες και ορχήστρες σε όλο τον κόσμο ως καλεσμένος διευθυντής, όπως οι Χορωδίες του BBC, η Φιλαρμονική Ορχήστρα και χορωδία της Σλοβενίας, η Κρατική Χορωδία της Τουρκίας και πολλοί άλλοι.
Ο Ράσμουσεν είναι αυτή τη στιγμή καλλιτεχνικός διευθυντής του Nidaros Vokalensemble, και του διεθνούς χορωδιακού συνόλου Utopia & Reality (που μοιράζεται με την Urša Lah).
Μια πολύ ζητούμενη διευθύντρια και σύμβουλος σε ολόκληρες τις Ηνωμένες Πολιτείες και διεθνώς, η Δρ. Περλ Σανγκκουάν είναι καθηγήτρια Μουσικής στο Πανεπιστήμιο Calvin στο Γκραντ Ράπιντς του Μίσιγκαν, όπου διευθύνει χορωδίες και διδάσκει διεύθυνση χορωδίας και χορωδιακή λογοτεχνία. Είναι επίσης η καλλιτεχνική διευθύντρια (καθηγητής με τον θρόνο της σύμβασης) της υποψήφιας για Grammy ορχήστρας του Γκραντ Ράπιντς. Οι εμφανίσεις της και η προετοιμασία των χορωδιών της λαμβάνουν συνεχώς εξαιρετικές κριτικές για τον συνδυασμό ακρίβειας, τέχνης και πάθους. Εκτός από τη σειρά χορωδιακών έργων Mosaic: the Pearl Shangkuan για την εκδοτική earthsongs, είναι μουσικός συντάκτης της σειράς χορωδιακών έργων του Ινστιτούτου Χριστιανικής Λατρείας του Πανεπιστημίου Calvin, που εκδίδεται από την GIA.
Οι χορωδίες της έχουν εμφανιστεί σε εθνικές και πολιτειακές συνδιασκέψεις της Αμερικανικής Ένωσης Διευθυντών Χορωδιών και σε άλλες επαγγελματικές μουσικές συνδιασκέψεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πρόσφατες επιχειρήσεις διεύθυνσής την έφεραν στην Αυστρία, τη Νότιο Αφρική, το Χονγκ Κονγκ και σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Έχει διευθύνει χορωδίες τιμής για αρκετές διαιρέσεις της ACDA και έχει είναι κεντρικός ομιλητής για διάφορες πολιτειακές συνδιασκέψεις της ACDA. Έχει διευθύνει εκδηλώσεις και συμμετάσχει σε εργαστήρια σε όλη την Αμερική και στην Ασία (Κίνα, Κορέα, Ιαπωνία, Σιγκαπούρη, Ταϊβάν, Μαλαισία, Ινδονησία, Χονγκ Κονγκ και Φιλιππίνες), καθώς και στην Αυστρία, την Αυστραλία και τον Καναδά.
Υπηρέτησε στο Εθνικό Διοικητικό Συμβούλιο της Αμερικανικής Ένωσης Διευθυντών Χορωδιών (ACDA) ως πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Διαιρέσεως (2007-09) και ως πρόεδρος της Κρατικής ACDA του Μίσιγκαν (2003-05). Πριν από την πρόσληψή της στο Πανεπιστήμιο Calvin, η Δρ. Σανγκκουάν δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Rutgers και στο Κονσερβατόριο Μουσικής του Πανεπιστημίου Rider στο Νιου Τζέρσεϊ.
Ο Ambrož Čopi έχει μελετήσει σύνθεση, πιάνο και φωνητική
μουσική. Οι συνθέσεις του έχουν δημοσιευθεί από τις εκδόσεις
Astrum, DSS και Sulasol σε διάφερους δίσκους και έχει κερδίσει πολλά
βραβεία για τις συνθέσεις του σε αρκετούς διαγωνισμούς συνθετών.
Έχει τιμηθεί: με το Βραβείο Νέου Μουσικού (1995) για τις
εξαιρετικές επιδόσεις κατά τη διάρκεια των σπουδών του, με το
Βραβείο "Prešeren" του Πανεπιστημίου της Λιουμπλιάνα και με το
βραβείο του Δήμου του Μπόβετς (1997), το Χρυσή Μετάλλιο του
Πανεπιστημίου του Πριμόρσκα για τις επιτευγματικές επιδόσεις με
τη χορωδία APZ UP (2009) και δύο σημαντικά βραβεία από τον Δήμο
της Κοπερ (2014), το Μετάλλιο "Gallus", το υψηλότερο βραβείο
στον τομέα της μουσικής δραστηριότητας σε εθνικό επίπεδο στη
Σλοβενία (2014).
Από το 1999 είναι καθηγητής μουσικής στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο
του Κοπερ και από το 2010, διευθύνει τη Χορωδία του
Κονσερβατορίου Μουσικής και Μπαλέτου της Λιουμπλιάνα.
Τα τελευταία χρόνια, διηύθυνε επίσης τη Νεανική Μικτή Χορωδία
του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Κοπερ (1999-2002, 2007-2013), την
Ορχήστρα Κουαρτέτου "Vladimir Lovec" (2005-2007), τη Χορωδία
Καμεράτας "Iskra", Μπόβετς (1992-2001), τη Χορωδία της Νόβα
Γκόριτσα (1998-2004), τη Μικτή Χορωδία "Οβάλα" Κοπερ (1998-2007)
και την Ακαδημαϊκή Χορωδία του Πανεπιστημίου του Πριμόρσκα
(2004-σήμερα). Με τις χορωδίες του έχει κερδίσει πολλά βραβεία
και έχει τιμηθεί ως ο καλύτερος διευθυντής σε πολλούς
διαγωνισμούς. Τον προσκαλούν συχνά ως μέλος της επιτροπής κριτών
σε διάφορες χορωδιακές εκδηλώσεις και διαγωνισμούς, και
συμμετέχει συχνά σε σεμινάρια χορωδιακής μουσικής στην Ελλάδα
και στο εξωτερικό ως διαλέκτης.
Η Urša Lah σπούδασε Χορωδιακή Διεύθυνση στη Σλοβενία και στη Νορβηγία. Με σλοβενικές χορωδίες οδήγησε: τη MeMPZ Veter, τη APZ Tone Tomšič UL και την Εθνική Ραδιοφωνική Χορωδία, έχει συμμετάσχει σε πολλές πρεμιέρες παραστάσεων και έχει κερδίσει πολλά πρώτα βραβεία, χρυσά πιάτα, ειδικά βραβεία και βραβεία διεύθυνσης σε εθνικούς και διεθνείς χορωδιακούς διαγωνισμούς, συμπεριλαμβανομένου του τελικού για το Grand Prix of Europe (Debrecen, 2008). Έλαβε το υψηλότερο βραβείο του Δήμου Λιουμπλιάνα για πολιτιστική επίτευξη και το βραβείο του Δημόσιου Ταμείου της Δημοκρατίας της Σλοβενίας για Πολιτιστικές Δραστηριότητες.
Από το φθινόπωρο του 2009 η Urša ζει στη Νορβηγία. Δίδαξε διεύθυνση στα πανεπιστήμια στο Τρομσό και στο Τρόντχαϊμ (Αναπληρώτρια καθηγήτρια), ήταν η καλλιτεχνική διευθύντρια/διευθύντρια της Λυρικής Χορωδίας του Φινμάρκ και της Χορωδίας του Πανεπιστημίου Μίμας, εργάστηκε ως χορωδιακή διευθύντρια για τη Φιλαρμονική του Αρκτικού και τη Συμφωνική Ορχήστρα του Κριστιάνσαντ.
Προς το παρόν διευθύνει τη Χορωδία της Συμφωνικής Όπερας του Τρόντχαϊμ και εργάζεται ως χορωδιακή διευθύντρια για τη Συμφωνική Ορχήστρα του Τρόντχαϊμ. Δίνει σεμινάρια για χορωδιακούς διευθυντές, είναι συχνό μέλος επιτροπών κριτών σε διεθνείς χορωδιακούς και διευθυντικούς διαγωνισμούς, καλεσμένος διευθυντής επαγγελματικών χορωδιακών σχημάτων σε όλη την Ευρώπη και αλλού.
Μεταξύ των πρόσφατων διεθνών επιτυχιών της είναι η βράβευση της χορωδίας της στην κατηγορία "Α' Κατηγορία" στον Διαγωνισμό χορωδιών στο Preveza τον Ιούλιο του 2021, η πρώτη χορωδία στην κατηγορία "Β' Κατηγορία" στο ίδιο διαγωνισμό, και η δεύτερη καλύτερη βαθμολογία όλων των συμμετεχόντων.
Η εργασία της περιλαμβάνει έντονη αφιέρωση στη μουσική του σύγχρονου Νορβηγού συνθέτη Ola Gjeilo, με εμφαση στη διεθνή προβολή της νέας νορβηγικής μουσικής.
Έχει επιμεληθεί εκτεταμένα προγράμματα σεμιναρίων για χορωδιακούς διευθυντές και εκπαιδευτές σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.